ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην Δήμαρχο Κλειτορίας Ανδρέα Δημόπουλο

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, καθώς και πολλοί συνεργάτες του από την τοπική αυτοδιοίκηση παρέστησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης στην κηδεία του πρώην Δημάρχου Κλειτορίας Ανδρέα Δημόπουλου, σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κλειτορίας.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού,

Τον Δήμο Καλαβρύτων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Νασιώτη, να διαβάζει το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος (Κυρίτσης), κ. Δημήτρης Κοντογιάννης, κα. Βασιλική Παπουτσή και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειτορίας κ.Γεώργιος Παπακανέλλος οι οποίοι, διακριτικά και χωρίς συνωστισμό άναψαν κερί στην μνήμη του.

Πολλά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα, όπως του Δημάρχου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και λοιπών φορέων. Το πολυσχιδές έργο και η προσφορά του πρώην Δημάρχου αναφέρθηκαν στους επικήδειους λόγους που εκφωνήθηκαν

Ο Ανδρέας Δημόπουλος, πρώην Δήμαρχος Κλειτορίας, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίμονος, δοτικός, προσηλωμένος πάντα στους στόχους του, ο Ανδρέας Δημόπουλος εξελέγη Δήμαρχος δύο τετραετίες (1998-2002 και 2006-2010) πρωτοστατώντας στην μετονομασία του Δήμου Λευκασίου σε Δήμο Κλειτορίας.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κλειτορίας στις 21 Οκτωβρίου 1947. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς επί χρόνια διατηρούσε εργοστάσιο ξυλείας στην Κλειτορία κατέκτησε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, καθώς υπηρέτησε το θεσμό με αρχές και αξίες, δίνοντας ψυχή και δυνάμεις.

Δρομολόγησε και ολοκλήρωσε με τους συνεργάτες του σημαντικά αναπτυξιακά έργα, όπως η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας και ανακαίνισης του παλαιού, η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ στο Γυμνάσιο- Λύκειο, στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, στην υδροδότηση των Φιλίων, στην κατασκευή της Μίνι Περιμετρικής για τη διέλευση γεωργικών ανελκυστήρων και βαρέων οχημάτων που άνοιξε το δρόμο για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κλειτορίας, στην ανάπλαση του μνημείου της Χελωνοσπηλιάς, στην αντικατάσταση του φωτισμού, ενώ για ένα διάστημα διετέλεσε και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Σπήλαια Λιμνών Καστριών», ένα φυσικό μνημείο της περιοχής που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Ανδρέας Δημόπουλος υπήρξε και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επί πολλές δεκαετίες, ενώ στο Δήμο λειτούργησε πάντα υπερκομματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το 2017 ο Ανδρέας Δημόπουλος τιμήθηκε στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας ο «Χελμός» για την Προσφορά του στον τόπο.

Με τη σύζυγό του Μαρία απέκτησαν δύο παιδιά την Ευδοκία και τον Γιώργο, ενώ ευτύχησε να δει και εγγόνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις